Novi Sad
20.03.2013.
17:38 > 17:38
Zavod za izgradnju grada oglasio se povodom jučerašnjeg incidenta u Bockama, kada su građani sprečili ekipu JKP "Put" da izvedu radove u Bagremovoj ulici.
  • džabalebaroš

    21.03.2013 15:04
    živo blato
    Ko je gradio kuću na klizištu sam je kriv. Ono postoji od pamtiveka, nije nastalo juče...
    Sad im je kriv Grad Novi Sad i neko treći....
    Okrenite se i iz zaleta udarite glavom u zid da se malo opametite i probudite
  • NSadjanin

    21.03.2013 13:02
    NSadjanin
    Inace, iz proverenih izvora sam cuo da u predlou projekta stoji sledece: Kliziste je proslo! Mora se pod hitno resiti problem kanalizacije i vode u Bockama jer postoji opasnost od ponovnog pokretanja klizishta a onda ce troskovi biti mnoooooo veci!!! molim novinare da STRUCNO i odgovorno rade svoj posao a ne da samo prenose reci politicara!!! posvetite se malo temi! Valjda je svima u interesu da se pomogne narodu!!! Stavite se vi u polozaj stanovnika Bocki!!! Da li je bezobrazno to sto oni traze? Da li su to planovi za evropu?
  • NSadjanin

    21.03.2013 12:59
    sramota je traziti vodu u xxI veku~
    Citam komentare i ne verujem! kakav smo to narod? jesmo oduvek bil itakvi ili smo skoro postali tako zlobni, zajedljivi i puni gneva i mrznje!?
    Ovde u komentarima se iznose raznorazne GLUPOSTI I LAZI! Ukoliko zelite da palamudite o nekoj temi onda treba da je poznajete a ne da pisete ono sto vi mislite! Bocke su planski i legalno gradjeno naselje kooje je prvo bilo vikendnaselje a posle promenjeno u stambeno ! Zitelji Bocki nisu nishta dobili na lepe oci! Sami su se izborili za struju! Ja imam kucu u Bockama od kraja 60ih! od tada postoje i obecanja da ce se dovesti vodovod i kanalizacija! Svi smo placali samodoprinose! Ne kazem... ima divlje radnje ...ali jednako koliko i u bilo kom druom delu rada !! Nisu Bocke Vjeternik!! Cemu toliko protivljenje i pljuvanje po ljudima koji samo zele OSNOVNE uslove za zivot i to traze 30 godina!! KAKO VAS NIJE SRAMOTA!!!?
  • Gradjanin

    21.03.2013 08:03
    ?
    A ko je rukovodilac u ZIG-u? Sto se ne oglasi strucnim objasnjenjem i tumacenjem situacije na terenu? Ili je privremeno resenje dok ne bude para mazanje ociju ili strucno i kvalifikovano rukovodstvo ZIG-a ima bolje objasnjenje?
  • @Vendetta - Nazalost

    21.03.2013 07:36
    Zaista - Na zalost
    Moram priznati da sam i ja postao sazaljiv. postovana Vendetta.
    Za razliku od Vas ja ne zalim samo taj narod. Ja sam vrlo boleciv prema Vama.
    Sasvim je ocigledno da Vama treba ozbiljna pomoc. Ne znam kome sve bi trebalo da se javite za tu pomoc, ali sam sasvim siguran da ti Vasi mogu da Vam pomognu.
    Najlakse ce Vam pomoci ako Vam kazu da ste na ovom portalu rekli i previse i da bi korisnije bilo da se povucete u mirnije vode. Tako ce biti manje stete za one kojima advokatisete, Vi se necete dalje izlagati sudu javnosti, a mi necemo citati gluposti.
    Na veliku zalost (Vasu, njihovu i nasu)oni to nikako da Vam kazu, pa ne zamerite sto sam se ja drznuo da Vas zamolim da se okanete corava posla pre povecanja budzeta i resenja tog problema!
  • 21.03.2013 07:27
    Molim nadlezne u ZIG-u da "kanaletu" koju ne zele gradjani Bocki, postave u ulicu Danila Medakovica na Adicama...Tu je kao i u vecini ulica u tom naselju pravi potop kada padne kisa.
  • hoćeto

    21.03.2013 06:46
    Hoće to, kad na klizištu izgradiš vilu. Naravno bez građevinske dozvole, pošto za gradnju na klizištu građevinsku dozvolu ne možeš dobiti. A onda čekaš "narodne", "napredne" i "radikalne" da proglase zakon o "legalizaciji", čime obavezuješ grad (i državu) da sanira klizište na kome si ti, bespravno, podigao sebi za života spomenik.

    O tome se radi, a ne o vodovodu i kanalizaciji.
  • Sale

    21.03.2013 06:37
    "ti njega hlebom on tebe kamenom"
    Drago je apsolutno u pravu...
    Samo da dodam da su Bucke izgrađene na divlje, bez ijednog papira, gusto nabijeni kućerinama, ostavivši jako malo prostora za ulice (da im nedaj Bože neko ne uzme par kvadrata od parcele)... sada traže da im grad uredu unfrastrukturu, reši klizište.... pa im se još ne sviđa rešenje.
    Što je puno puno je, zašto vlast to dozvoljava i trpi, nije mi jasno.
  • ZIGOVAC

    21.03.2013 06:03
    Ko radi u tom ZIG-u
    Može li nam neko dati odgovor ko rukovodi ovim ZIG-om vešto skrivaju svoje profesije u poslednje vreme. Izgleda da je i u ovakoj ustanovi znanje stavljeno debelo u zapećak zarad političke podobnosti a to što se rasipa novac zbog nestručnosti i pogrešnih projekata nikom ništa.
  • Steva

    20.03.2013 22:50
    Mnogi, ozbiljni komentari,na problem Bocki,rekli su decidirano,šta je rešenje!Sve, sem po zakonu,bilo bi suprotno,svim načelima,koji regulišu tu oblast.
  • Dragao

    20.03.2013 22:22
    Pa gospodo
    Taj deo bocki je klizište, tj trebalo bi da bude zabranjena gradnja
    Ako vam se ne svidja, dodjite malo u Kisač ili neka druga naselja u okolini Novog Sada da vidite kako izgleda kada padne kiša

    Većina kuća u naselju Bocke su vile, koje višestruko prelaze vrednost nekretnina nego u ostalim delovima grada

    Da sam u Zigu, ne bih više dao nijedan nalog za Bocke
    Ipak, da bih
    da se sruši kompletno naselje jer postoji realna opasnost otklizavanja kompletnog terena od Jorgovanske pa sve do glavnog puta za Bocke
    Pitajte stručnjake koji su istrazivali ovaj teren
  • ns

    20.03.2013 21:59
    nisu ovi novi ispoštovali ni koalicione partnere koji su vikali svojim simpatizerima da glasaju za ovu novu vlast a sve na talasu obećanja da će dobiti pozicije, jeste cvrc. šta onda tek građani da očekuju kad ni ovi najbliži nisu dobili ništa, jedno je na osnovu lošeg protivnika dobiti izbore drugo je uspešno voditi grad i preduzeća, sramota jedni sramota drugi, čast izuzecima.
  • BOCKE

    20.03.2013 21:08
    DRUGA PESMA
    Pri smeni vlasti u NS-u ,drugu pesmu ste pevali .Vodovod ,Kanalizacija KOLKO JUCE .
    Kad vidi vraga ovi gori od predhodnih .Ajd pred Gradsku Kucu opet .A nesmete "to je vama vasa borba dala da imate za predsednika RADIKALA" .pa vas je sta se zalite vi ste ga i doveli na vlast ,a ovom iz ZIG-a NI KABINET nije pomogo .
  • Jovana

    20.03.2013 20:47
    Zalosno
    Stvarno mi je zao ljudi u tim naseljima. Kako to vec biva, obecanja sluze samo kao vatromet za predizbornu kampanju! Ova vlast obecava, dobro su poceli za sada. Samo neka nastave
  • Jovan

    20.03.2013 20:37
    ODGOVOR ZIG-u
    Dragi ZIG. Rešenje koje ste trenutno ponudili za uklanjanje vode sa ulica u naselju Bocke je potpuna GLUPOST. Zar mislite da će kanaleta u JEDNOJ ulici rešiti bilo šta? Gde je autor te ideje završio školu? Takva kanaleta bi predstavljala samo opasnost za učesnike u saobraćaju, naročito zimi kada bi se u njoj zamrzavala voda. ITD...
  • Vendetta

    20.03.2013 19:59
    Nazalost
    Zao mi je tog naroda ali treba da znaju i ko im je to smestio. Sadasnju gradsku vladu je zatekao krs i dugovi astronosmski. Verujem u njih da ce sa povecanjem budzeta i taj problem biti resen!
  • Maki

    20.03.2013 19:08
    Resenje je dato, da se uradi kanalizacija Bockama, Ledincima i Starim Ledincima, ali radovice poceti 2014. godine, jer za ovu godinu nema dovoljno sredstava.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna